Момчил Неков и колегите му от левицата откриха офис на евромрежа "Солидарност" в Благоевград

« НачалоНовини

Българският евродепутат Момчил Неков откри със свои колеги от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП информационен офис на евромрежа „Солидарност" в Благоевград.

Той отправи и поздравителен адрес към жителите на града. В речта си Момчил Неков подчерта активността на Благоевград в сферата на културата и образованието. В качеството си на член на Комисията по земеделие в ЕП той също така призова да бъде развит и огромния потенциал на региона в планинското земеделие, животновъдството и пчеларството.

"Програмата за развитие на селските райони може да подпомогне редица земеделци в областта, като поемам личен ангажимент да представя проблемите на хората пред земеделската комисия в Европейския парламент", заяви Неков.

Целта на новооткрития офис на евромрежа "Солидарност" е жителите на региона да имат по-тясна връзка с Европейския парламент, като ще могат да поставят своите проблеми, предложения и мнения директно пред членовете на делегацията на българските социалисти в ЕП.

Освен в Благоевград, се предвижда регионални офиси на евромрежа "Солидарност" да бъдат открити и в Монтана, Бургас, Варна, Русе и Пловдив, които още бъдат координирани от централен офис в София.

В откриването участваха и колегите на Момчил Неков  от  групата на социалистите и демократите в ЕП Илияна Йотова и Георги Пирински, председателят на БСП Михаил Миков, както и депутатът и бивш външен министър Кристиан Вигенин. След официалното откриване беше проведен и благотворителен концерт в регионалния исторически музей – Благоевград.