Момчил Неков подари исторически карти на българското училище в Брюксел

« НачалоНовини

Момчил Неков връчва картите на директорката на училище "Пейо Яворов" Валентина Найденова
Момчил Неков връчва картите на директорката на училище "Пейо Яворов" Валентина Найденова

Момчил Неков подари комплект учебни карти на училището към посолството ни в Брюксел. Картите са свързани със създаването на българската държава и историята на Първото българско царство. Евродепутатът от БСП посвети жеста си на 1000-годишнината от кончината на цар Самуил, която беше отбелязана на 6 октомври.

"Нямах възможност да се поклоня лично пред тленните останки на цар Самуил, тъй като участвах в изслушванията на бъдещите еврокомисари в Европейския парламент, но това е голяма дата за българската държавност, която не бих могъл да пропусна", заяви Неков,

Директорката на училището Валентина Найденова показа на евродепутата, който е член на комисията по култура и образование в Европейския парламент, новата класна стая,отворена от началото на тази учебна година.

Момчил Неков се ангажира и в бъдеще да помага на училище "Пейо Яворов" в Брюксел, което работи вече от 15 години в Белгия. В него над 130 деца на българи, живеещи в Брюксел, изучават освен родния си език и литература, история и география на България.