Неков срещу крайната бедност

« НачалоНовини

Момчил Неков подкрепи кампанията на неправителствената организация "Едно" срещу крайната бедност в света. "Едно" е сред най-влиятелните  организации, които се борят за намаляване на бедността чрез различни проекти. Тя е съфинансирана от фронтмена на Ю 2  Боно.

През септември "Едно" се обърна към евродепутатите с призив да гарантират за отпускането на достатъчно финансиране за ограничаване на крайната бедност и да следят правителствата и бизнеса да разходват целенасочено, отпусканите за целта средства. Европейският съюз е най-големият хуманитарен донор в света като средства за борба с нищетата се отпускат, както от европейския бюджет, така и от страните членки.

През последните 20 години бедността по света е намаляла наполовина и ако средствата не намалеят и се разходват по предназначение, човечеството може да се справи с проблема до 2030, твърдят от "Едно". В момента 7,5 милиона души имат достъп до лекарства срещу СПИН, болните от малария в Африка са намалели със 75%, а 51 милиона деца допълнително ходят на училище.

Вижте кои евродепутати подкрепят хуманитарната кауза на: http://www.one.org/international/take-action/one-vote-2014-tracker/#/en.