Обсъждане на ОСП след 2020 в Народното събрание този петък в 10:30

« НачалоНовини

Дискусия относно бъдещето на ОСП след 2020 и представяне на възможностите Общата селскостопанска политика да създава работни места в селските райони ще бъде организирана в Народното събрание този петък. Специален гост на събитието ще бъде Ерик Андрийо, член на Европейския парламент от Франция, говорител на Групата на прогресивния алианс на социалисти и демократи в ЕП и бивш заместник председател на Комисията по земеделие развитие на селските райони в ЕП. Дискусията ще бъде домакинствана от Момчил Неков, български евродепутат, член на ресорната комисия.

По време на събитието френският евродепутат ще представи своя доклад относно възможностите ОСП да подобри създаването на работни места в селските райони. Обезлюдяването и застаряването в селските райони е общ и повсеместен проблем за Европа. Един от механизмите за повишаване на привлекателността на селските региони е ОСП. Авторът на доклада, който дава препоръки за преобръщане на тези тенденции, ще представи и обсъди текста, приет от Европейския парламент пред Комисията по земеделието и храните в НС. 

На събитието са поканени депутатите, които членуват в ресорната комисия. Дискусиите ще започнат в 10:30 ч. на 27.10. (петък) в зала „Запад“ на НС (площад „Народно събрание“ №2).