Новини

« Начало

Eвродепутатът Момчил Неков (БСП) предупреждава за последиците от ембаргото, наложено от Русия върху вноса на плодове и зеленчуци и млечни продукти от ЕС

Момчил Неков се застъпи за достойни обезщетения за българските земеделци

19.09.2014

Българските земеделски производители са изложени на по-висок риск от руското ембарго заради опустошителните наводнения, които допълнително увредиха реколтата в страната.

Момчил Неков за Actualno.com

Момчил Неков: От ЕК зависи колко голямо обезщетение ще вземем за наводненията

17.09.2014

Евродепутатите, макар и пряко избрани, нямат предимства пред останалите граждани за получаването на информация от българското правителство. Все пак аз разчитам на добрата воля на правителството да направи публична информацията, която е от обществен интерес.

Неков срещу крайната бедност

Неков срещу крайната бедност

17.09.2014

Момчил Неков подкрепи кампанията на неправителствената организация "Едно" срещу крайната бедност в света.

Momchil Nekov pledges against the extreme poverty

Momchil Nekov pledges against the extreme poverty

17.09.2014

The Member of the European Parliament, Monchil Nekov supported the campaign of the NGO "One" against extreme poverty in the world. "One" is one of the most influential organizations which are struggling to reduce poverty through various projects. The same is financed by the frontman of U2 - Bono.

Нова телевизия

Момчил Неков: Не приемам себе си за грешка

15.09.2014

Не изключвам, че може да има объркване в преференциалния вот, но той може да е няколко хиляди гласа. Не мога да твърдя обаче, че всички гласоподаватели на БСП, които са отбелязали мен, са сгрешили. Не приемам себе си за грешка.

Неков се срещна с комисар Георгиева, за да й предостави допълнителна информация за щетите, която е събрал чрез областните управители и кметовете на 58 общини.

Момчил Неков се срещна с Кристалина Георгиева за компенсациите за наводненията в България

11.09.2014

Добре ще е в България да бъдат създадени обществени комитети, които контролират за справедливото разпределение и целесъобразното използване на европейските средства за компенсиране на пострадалите от наводненията общини.

в. Дневник

Тримата най-млади евродепутати: Трябва да преборим стереотипите за България и да подобрим образа ѝ в ЕС

27.08.2014

Новият мандат на Европейския парламент започна преди два месеца, като българските евродепутати в него са 17. Трима от тях - от трите водещи парламентарни групи, са на възраст под 30 г. и за пръв път са членове на Европарламента. По тази причина потърсихме Ева Паунова (ЕНП, ГЕРБ), Момчил Неков (С&Д, БСП) и Илхан Кючюк(АЛДЕ, ДПС) с няколко въпроса за приоритетите им като евродепутати, за развитието на България и подобряването на образа ѝ в Европейския съюз. Тримата отговориха навъпросите писмено и независимо един от друг.