Победителите в състезание по повод Деня на Европа ще посетят Брюксел по покана на Момчил Неков

« НачалоНовини

Най-младият евродепутат-социалист Момчил Неков проведе лекция на тема  „Европейските институции и възможностите пред младите хора“ в Пловдив. Панелът е част от състезание, проведено под патронажа на Неков, организирано от младежкото обединение на БСП в града по повод Деня на Европа - 9 май.

Проектът „История и институции на ЕС” ще противопостави 50 младежи, разделени в 10 отбора, които ще трябва да отговарят на въпроси, свързани с работата на европейските институции и техните виждания за позицията на България в Европейския съюз. Победителите ще бъдат наградени с посещение в Брюксел по покана на Момчил Неков.

Състезанието, което се провежда за четвърта поредна година, протича в три кръга - викторина, тест и презентация. Основната цел на проекта е популяризиране на ценностите на европейската общност и вникване в същността и смисъла на обединена Европа.

Момчил Неков представи пред препълнената зала основните правомощия на ЕС и спецификите на законодателния процес в европейските институции, както и акцентите от своята работа в комисиите по земеделие и култура в Европейския парламент.

Основна тема в панела бяха методите за намаляване на младежката безработица, възможностите в рамките на програмата „Еразъм+“ и насърчаването на доброволческата дейност сред младите хора у нас.

Победителите ще станат ясни след приключване на трите кръга на конкурса на 9 май.