Момчил Неков ще журира ученическо състезание "Евроскола" в Стара Загора

« НачалоУ дома

Момчил Неков ще бъде член на журито  на регионалното състезание „Евроскола“ за ученици от средните училища в областите Стара Загора, Ямбол и Сливен. Състезанието ще се проведе в старозагорската библиотека „Захарий Княжевски“ от 9.30 ч на 21 февруари.

Момчил Неков ще оценява знанията на учениците по 12 европейски политики и ще награди победителите, които ще участват в заключителния етап на програмата „Евроскола“ в Страсбург през лятото.

Участниците на възраст между 16 и 18 г. ще мерят сили в познанията си за Европейския парламент, политиката за развитие, европейските младежки програми и за инструментите на ЕС за намаляване на младежката безработица.

Журито ще проверява и познанията на учениците по трите работни езика на Европейския парламент: английски, френски и немски.

Неков е един от най-младите членове на Европейския парламент и работата с младежи е приоритет в дейността му като евродепутат.

От 2006 г. насам повече от 70 български училища и над 1200 български младежи са участвали в програмата „Евроскола“ на Европейския парламент.