Петима студенти от Пловдивския университет спечелиха състезание по повод Деня на Европа и заминават за Брюксел

« НачалоФото

Евродепутатът Момчил Неков награди победителите в състезанието „История и институции на ЕС”, проведено в Пловдив под негов патронаж и организирано от младежкото обединение на БСП в града по повод Деня на Европа - 9 май.

Инициативата противопостави 50 младежи, разделени в 10 отбора, които трябваше да отговарят на въпроси, свързани с работата на европейските институции и собствените им виждания за позицията на България в Европейския съюз.  Сред участниците имаше студенти от Техническия университет, бъдещи лекари  от МУ и  икономисти от университета в Свищов, Европейският колеж, Пловдивски университет и Варненски свободен университет. 

Най-добрият отбор сред 10-те участници „Еврооптимисти”, в който участваха петима студенти по политология от Пловдивския университет, получи голямата награда - посещение в Брюксел по покана на Момчил Неков. Вторият и третият отбор пък получиха ваучер за книги на стойност 250 и 200 лв.

Състезанието, което се провежда за четвърта поредна година, протече в три кръга - викторина, тест и презентация. Основната цел на проекта е популяризиране на ценностите на европейската общност и вникване в същността и смисъла на обединена Европа.